Krkovice v hořčici a smetaně

Pomalu pečená krkovice se výborně doplňuje s chutí hořčice, česneku a smetany. Je možné ji podávat s těstovinami nebo rýží.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krkovici rozklepeme paličkou na maso. Z obou stran ji osolíme, opepříme, posypeme kmínem a paprikou.
2.
Na obě strany natřeme prolisovaný česnek a hořčici. Plátky naskládáme na sebe a necháme asi 15 minut v pokojové teplotě.
3.
Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky. V pekáči rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a restujeme.
4.
Poté dáme plátky krkovičky, chvíli restujeme z obou stran. Podlijeme vodou a pečeme pod poklicí na 150 stupňů 2 hodiny. Kontrolujeme, podléváme.
5.
Po dvou hodinách přidáme sladkou smetanu (můžeme ji zahustit moukou, ale není nutné) a pečeme ještě asi 20 minut.

Od: Iva V, 1.3.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod 30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, pečení, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
793.67 kcal
Protein
34.74 g
Sacharidy
z toho cukr
11.18 g
4.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
68.20 g
31.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama