Pečená krkovička s variací znojemské

Když není po ruce hovězí i tak se dá vykouzlit výborná omáčka v duchu oblíbené znojemské. Chutná s knedlíkem i těstovinami.

Ingredience

Omáčka

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Krkovičku nakrájíme na plátky a okořeníme. Podle typu grilovacího koření můžeme ještě přidat sůl a pepř. Některé směsi mají více soli a stačí jen grilovací koření. Dáme pekáč na plotnu, rozehřejeme sádlo a dáme restovat nakrájenou cibuli.
2.
Na orestovanou cibuli dáme plátky okořeněného masa a restujeme z jedné strany asi 2 minuty. Vypneme plotnu, otočíme maso, podlijeme vodou a dáme do trouby na 1,5 hodiny. Pečeme na 150 stupňů. Po 1,5 hodině otočíme a pečeme další 1,5 hodiny. Občas znovu podlijeme.
3.
Před koncem pečení začneme připravovat omáčku. Rozehřejeme v hrnci sádlo a přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit. Zalejeme mlékem. Vznikne hustá kaše, přilejeme vodu podle toho, jak hustou chceme výslednou omáčku. Základ na omáčku vypneme.
4.
Nakrájíme cibuli a polovinu párku na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme restovat cibuli s párkem. Zasypeme sladkou paprikou. Až cibule zezlátne, vmícháme vše do omáčky. Prošleháme tyčovým mixérem.
5.
Do omáčky přidáme nakrájené okurky na kostičky a druhou polovinu párku. Přilejeme trochu výpeku z krkovičky. Ochutíme bujónem a společně povaříme. Nakonec přidáme trochu láku z okurek. Přiléváme postupně a chutnáme, ať nemáme omáčku příliš kyselou. Osolíme a opepříme a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 4.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 3 hod
Počet porcí: 4 porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 33 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
726.77 kcal
Protein
35.62 g
Sacharidy
z toho cukr
28.29 g
13.15 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
54.77 g
20.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí