Krkovička s hořčicí a hráškovou omáčkou

  • Přidat foto

Krkovičku obvykle upravujeme jako řízek nebo jako pečeni. Výborná je ale i dušená s nejrůznějšími omáčkami. Hráškovou budou mít rády i děti.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky krkovičky rozklepeme a z obou stran osolíme (1 lžička). Opepříme a posypeme kmínem. Obě strany natřeme hořčicí.
2.
Cibuli nakrájíme na proužky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme cibulku. Dáme plátky masa, z jedné strany zprudka orestujeme. Otočíme, ztlumíme a podlijeme vodou. Přiklopíme poklici a dusíme do měkka asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
3.
Maso vyjmeme, přidáme sterilovaný hrášek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí.
4.
Ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a vmícháme do omáčky. Vrátíme maso, krátce prohřejeme a podáváme s rýží.

Od: Iva V, 20.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
625.13 kcal
Protein
30.30 g
Sacharidy
z toho cukr
18.47 g
7.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
47.78 g
20.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.