Krkovička s hořčicí a hráškovou omáčkou

Krkovičku obvykle upravujeme jako řízek nebo jako pečeni. Výborná je ale i dušená s nejrůznějšími omáčkami. Hráškovou budou mít rády i děti.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Plátky krkovičky rozklepeme a z obou stran osolíme (1 lžička). Opepříme a posypeme kmínem. Obě strany natřeme hořčicí.
2.
Cibuli nakrájíme na proužky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme cibulku. Dáme plátky masa, z jedné strany zprudka orestujeme. Otočíme, ztlumíme a podlijeme vodou. Přiklopíme poklici a dusíme do měkka asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
3.
Maso vyjmeme, přidáme sterilovaný hrášek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí.
4.
Ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a vmícháme do omáčky. Vrátíme maso, krátce prohřejeme a podáváme s rýží.

Od: Iva V, 20.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 36 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
720.57 kcal
Protein
30.64 g
Sacharidy
z toho cukr
19.12 g
8.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
57.95 g
25.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí