Krkovičku obvykle upravujeme jako řízek nebo jako pečeni. Výborná je ale i dušená s nejrůznějšími omáčkami. Hráškovou budou mít rády i děti.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Plátky krkovičky rozklepeme a z obou stran osolíme (1 lžička). Opepříme a posypeme kmínem. Obě strany natřeme hořčicí.
Cibuli nakrájíme na proužky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme cibulku. Dáme plátky masa, z jedné strany zprudka orestujeme. Otočíme, ztlumíme a podlijeme vodou. Přiklopíme poklici a dusíme do měkka asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
Maso vyjmeme, přidáme sterilovaný hrášek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí.
Ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a vmícháme do omáčky. Vrátíme maso, krátce prohřejeme a podáváme s rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 552.59 kcal |
Protein: 32.03 g |
Sacharidy: 16.39 g |
z toho cukr: 6.91 g |
Tuk: 38.39 g |
z toho nas. MK: 16.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1561-krkovicka-s-horcici-a-hraskovou-omackou