Krkovička s hořčicí a hráškovou omáčkou

Krkovičku obvykle upravujeme jako řízek nebo jako pečeni. Výborná je ale i dušená s nejrůznějšími omáčkami. Hráškovou budou mít rády i děti.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky krkovičky rozklepeme a z obou stran osolíme (1 lžička). Opepříme a posypeme kmínem. Obě strany natřeme hořčicí.
  2. Cibuli nakrájíme na proužky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme cibulku. Dáme plátky masa, z jedné strany zprudka orestujeme. Otočíme, ztlumíme a podlijeme vodou. Přiklopíme poklici a dusíme do měkka asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
  3. Maso vyjmeme, přidáme sterilovaný hrášek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí.
  4. Ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a vmícháme do omáčky. Vrátíme maso, krátce prohřejeme a podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 552.59 kcal | Protein: 32.03 g | Sacharidy: 16.39 g | z toho cukr: 6.91 g | Tuk: 38.39 g | z toho nas. MK: 16.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1561-krkovicka-s-horcici-a-hraskovou-omackou