Vepřové maso s hořčicovou omáčkou

K dušené vepřové kýtě se dá připravit nejrůznější množství omáček. Pak se hodí ke knedlíku, rýži i bramborům. Výborná omáčka je z jednoduchého bešamelového základu s přidáním hořčice.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Maso nakrájíme na plátky a okořeníme pepřem, kmínem a 1 lžičkou soli. Rozehřejeme v hrnci polovinu sádla, orestujeme cibuli. Přidáme maso a zprudka opečeme z obou stran. Podlijeme do dvou třetin vodou a zvolna dusíme asi 1 hodinu, pokud je třeba dolíváme vodu.
2.
Až je maso měkké, scedíme vývar do hrnku.
3.
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce sádla a přisypeme mouku. Až přestane pěnit zalejeme mlékem. Stále mícháme a získáme hustou kaši. Na mírném ohni vaříme a do kaše postupně přiléváme vývar z masa, množství přilévaného vývaru je podle toho, jak chceme hustou omáčku. Dobře promícháme.
4.
Až má omáčka potřebnou hustotu ochutíme 1 lžičkou soli a hořčicí.

Od: Iva V, 10.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 36 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
888.51 kcal
Protein
31.52 g
Sacharidy
z toho cukr
18.36 g
7.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
76.55 g
30.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí