Vepřové maso s hlívou ústřičnou

Hlíva ústřičná je výbornou houbou zejména k masu. Nerozvaří se a zůstává vždycky trochu chrupavá. Společně s dušenou zeleninou a rýží chutná vepřové maso výborně.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si nakrájíme cibuli a pórek na drobné kousky. Mrkev nakrájíme na pásky. Hlívu ústřičnou také na pásky.
2.
Vepřové maso si nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme se sójovou omáčkou, směsí koření čína a pepřem. Necháme 10 minut v lednici. (Pozor na směs koření čína. Některé druhy obsahují hodně soli).
3.
Rozehřejeme olej a vepřové maso orestujeme z obou stran. Podle síly nudliček restujeme asi 10 až 15 minut na střední teplotu.
4.
Orestované vepřové vytáhneme z pánve, na pánev dáme pokrájenou cibuli a pórek. Přidáme mrkev a hlívu. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut.
5.
Mezitím nakrájíme bílé zelí a propereme jej. Přidáme do pánve a necháme změknout. Do podušené zeleniny vrátíme vepřové maso a společně povaříme. Voda by se měla z pánve téměř všechna vyvařit.
6.
Zelí a hlíva by měly zůstat mírně chrupavé. Podáváme s rýží.

Od: Iva V, 27.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 65 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
456.98 kcal
Protein
39.99 g
Sacharidy
z toho cukr
26.70 g
11.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.69 g
3.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama