Vepřové maso s hlívou ústřičnou

Hlíva ústřičná je výbornou houbou zejména k masu. Nerozvaří se a zůstává vždycky trochu chrupavá. Společně s dušenou zeleninou a rýží chutná vepřové maso výborně.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si nakrájíme cibuli a pórek na drobné kousky. Mrkev nakrájíme na pásky. Hlívu ústřičnou také na pásky.
  2. Vepřové maso si nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme se sójovou omáčkou, směsí koření čína a pepřem. Necháme 10 minut v lednici. (Pozor na směs koření čína. Některé druhy obsahují hodně soli).
  3. Rozehřejeme olej a vepřové maso orestujeme z obou stran. Podle síly nudliček restujeme asi 10 až 15 minut na střední teplotu.
  4. Orestované vepřové vytáhneme z pánve, na pánev dáme pokrájenou cibuli a pórek. Přidáme mrkev a hlívu. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut.
  5. Mezitím nakrájíme bílé zelí a propereme jej. Přidáme do pánve a necháme změknout. Do podušené zeleniny vrátíme vepřové maso a společně povaříme. Voda by se měla z pánve téměř všechna vyvařit.
  6. Zelí a hlíva by měly zůstat mírně chrupavé. Podáváme s rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 456.98 kcal | Protein: 39.99 g | Sacharidy: 26.70 g | z toho cukr: 11.87 g | Tuk: 19.69 g | z toho nas. MK: 3.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1660-veprove-maso-s-hlivou-ustricnou