Vepřové kostky na hlívě s uzeninou

Šťavnaté vepřové kousky masa v omáčce, která chutná po bylinkách, doplněná o hlívu a pikantní uzeninu. Podávat můžeme s rýží nebo pečenými brambory.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso si opláchneme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
2.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli a pečeme do tmavě hnědé barvy.
3.
Přidáme maso a opékáme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
4.
Poté zalijeme vodou, přikryjeme poklicí, přivedeme k varu a vaříme do měkka zhruba 1 hodinu.
5.
V pánvi si rozehřejeme olej, vložíme na malé kousky nakrájené cigáro společně s kousky hlívy. Pražíme do zlatova. Během opékání přidáme tymián, medvědí česnek, osolíme a opepříme. Po opečení necháme stranou.
6.
V hrníčku si rozmícháme mouku s vodou a vytvoříme hladké těstíčko, které vlijeme do hrnce s měkkým masem. Zamícháme a ještě asi 15 minut provaříme.
7.
K masu přidáme opraženou hlívu s cigárem a bylinkami. Můžeme si část nechat stranou a při podávání nasypeme na maso. Promícháme, pokud je třeba dochutíme a můžeme podávat třeba s rýží.

Od: Petuler, 25.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 35 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
414.53 kcal
Protein
39.76 g
Sacharidy
z toho cukr
7.34 g
1.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.35 g
4.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama