Vepřové maso pečené s medvědím česnekem a medovým pivem

Měkké, šťavnaté kousky masa s chutí po česneku a pivu. Jídlo je trošičku nahořklé po použitém pivu. Nahořklé chuti se nemusíte bát, u nás toto jídlo mají oblíbené hlavně děti. Podávat můžete s bramborovou kaší.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso si opláchneme, nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče.
2.
Osolíme, opepříme, přidáme česnek, koření na divočinu, cibuli nakrájenou na kostky a rukama dobře promícháme.
3.
Podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby, kterou nastavíme na 180 stupňů.
4.
Maso necháme zhruba 30 minut péct a poté začneme přilévat pivo a promícháme.
5.
Pečeme do měkka. Já pekla na program horkovzduch zhruba 2 hodiny.
6.
Podávat můžeme s bramborovou kaší, rýží, knedlíkem, kyselým okurkem, zeleninovým salátem.

Od: Petuler, 25.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
247.83 kcal
Protein
34.02 g
Sacharidy
z toho cukr
7.79 g
2.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.06 g
1.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama