Vepřové maso pečené s medvědím česnekem a medovým pivem
Měkké, šťavnaté kousky masa s chutí po česneku a pivu. Jídlo je trošičku nahořklé po použitém pivu. Nahořklé chuti se nemusíte bát, u nás toto jídlo mají oblíbené hlavně děti. Podávat můžete s bramborovou kaší.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Maso si opláchneme, nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče.
Osolíme, opepříme, přidáme česnek, koření na divočinu, cibuli nakrájenou na kostky a rukama dobře promícháme.
Podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby, kterou nastavíme na 180 stupňů.
Maso necháme zhruba 30 minut péct a poté začneme přilévat pivo a promícháme.
Pečeme do měkka. Já pekla na program horkovzduch zhruba 2 hodiny.
Podávat můžeme s bramborovou kaší, rýží, knedlíkem, kyselým okurkem, zeleninovým salátem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 247.83 kcal |
Protein: 34.02 g |
Sacharidy: 7.79 g |
z toho cukr: 2.33 g |
Tuk: 7.06 g |
z toho nas. MK: 1.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3453-veprove-maso-pecene-s-medvedim-cesnekem-a-medovym-pivem