Vepřové maso pečené s medvědím česnekem a medovým pivem

Měkké, šťavnaté kousky masa s chutí po česneku a pivu. Jídlo je trošičku nahořklé po použitém pivu. Nahořklé chuti se nemusíte bát, u nás toto jídlo mají oblíbené hlavně děti. Podávat můžete s bramborovou kaší.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si opláchneme, nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, koření na divočinu, cibuli nakrájenou na kostky a rukama dobře promícháme.
  3. Podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby, kterou nastavíme na 180 stupňů.
  4. Maso necháme zhruba 30 minut péct a poté začneme přilévat pivo a promícháme.
  5. Pečeme do měkka. Já pekla na program horkovzduch zhruba 2 hodiny.
  6. Podávat můžeme s bramborovou kaší, rýží, knedlíkem, kyselým okurkem, zeleninovým salátem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 247.83 kcal | Protein: 34.02 g | Sacharidy: 7.79 g | z toho cukr: 2.33 g | Tuk: 7.06 g | z toho nas. MK: 1.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3453-veprove-maso-pecene-s-medvedim-cesnekem-a-medovym-pivem