Marinovaná vepřová plec na grilu

Máte rádi grilované maso? Vyzkoušejte marinovanou vepřovou plec. Maso je křehké, šťavnaté a skvěle chutná po marinádě.

Reklama

Ingredience

Marináda

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do misky si dáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, med, přidáme olej, sójovou omáčku a arabské koření. Umícháme hladkou marinádu.
2.
Plec si opláchneme a nakrájíme na plátky. Není potřeba solit ani pepřit. Marináda je sama o sobě výrazné chuti.
3.
Plátky masa potřeme marinádou, naskládáme do nádoby na sebe tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu a necháme odležet aspoň 3 hodiny.
4.
Rozpálíme si gril a pomalu grilujeme z každé strany 15-20 minut podle velikosti plátků.
5.
Podávat můžeme s čerstvým pečivem, dipem, zeleninou nebo listovým salátem.

Od: Petuler, 25.6.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod 10 min příprava
30 min vaření
3 hod 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, low carb, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
405.02 kcal
Protein
42.44 g
Sacharidy
z toho cukr
9.84 g
7.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.23 g
3.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama