Marinovaná vepřová plec na grilu
Máte rádi grilované maso? Vyzkoušejte marinovanou vepřovou plec. Maso je křehké, šťavnaté a skvěle chutná po marinádě.
Ingredience (4 x porce)
Marináda
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Do misky si dáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, med, přidáme olej, sójovou omáčku a arabské koření. Umícháme hladkou marinádu.
- Plec si opláchneme a nakrájíme na plátky. Není potřeba solit ani pepřit. Marináda je sama o sobě výrazné chuti.
- Plátky masa potřeme marinádou, naskládáme do nádoby na sebe tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu a necháme odležet aspoň 3 hodiny.
- Rozpálíme si gril a pomalu grilujeme z každé strany 15-20 minut podle velikosti plátků.
- Podávat můžeme s čerstvým pečivem, dipem, zeleninou nebo listovým salátem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 405.02 kcal |
Protein: 42.44 g |
Sacharidy: 9.84 g |
z toho cukr: 7.46 g |
Tuk: 22.23 g |
z toho nas. MK: 3.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3111-marinovana-veprova-plec-na-grilu