Marinovaná vepřová plec na grilu

Máte rádi grilované maso? Vyzkoušejte marinovanou vepřovou plec. Maso je křehké, šťavnaté a skvěle chutná po marinádě.

Ingredience (4 x porce)

Marináda

Postup přípravy

  1. Do misky si dáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, med, přidáme olej, sójovou omáčku a arabské koření. Umícháme hladkou marinádu.
  2. Plec si opláchneme a nakrájíme na plátky. Není potřeba solit ani pepřit. Marináda je sama o sobě výrazné chuti.
  3. Plátky masa potřeme marinádou, naskládáme do nádoby na sebe tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu a necháme odležet aspoň 3 hodiny.
  4. Rozpálíme si gril a pomalu grilujeme z každé strany 15-20 minut podle velikosti plátků.
  5. Podávat můžeme s čerstvým pečivem, dipem, zeleninou nebo listovým salátem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 405.02 kcal | Protein: 42.44 g | Sacharidy: 9.84 g | z toho cukr: 7.46 g | Tuk: 22.23 g | z toho nas. MK: 3.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3111-marinovana-veprova-plec-na-grilu