Vepřová plec na kari a pórku

Šťavnaté, měkké kousky vepřového masa ve smetanové omáčce s chutí po kari a pórku. Jako přílohu doporučuji vařenou rýži ale kdo má rád, může si omáčku dát i s knedlíkem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Maso si opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a restujeme.
3.
Zhruba po 5 minutách přidáme maso a ze všech stran ho důkladně opečeme.
4.
Přisypeme kari koření, rychle osmahneme a zalijeme vodou. Vlijeme sójovou omáčku, přivedeme k varu a pod poklicí dusíme zhruba 30 minut.
5.
Pórek si opláchneme, rozkrojíme na půl a nakrájíme na kousky. Po 30 ti minutách vložíme k masu a společně vaříme do úplného změknutí masa.
6.
Mouku si rozmícháme ve vodě, vlijeme k masu. Přilijeme smetanu a necháme provařit zhruba 10 minut.
7.
Podle chuti dokořeníme a můžeme podávat s vařenou rýží a při podávání posypeme nakrájeným pórkem.

Od: Petuler, 25.10.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
597.62 kcal
Protein
39.22 g
Sacharidy
z toho cukr
30.54 g
10.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.00 g
14.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama