Vepřová plec na smetaně, rýže

Plec na smetaně jsou plátky masa v jemné smetanové omáčce, která chutná po zelenině. Doporučuji připravovat v tlakovém hrnci, aby jsme si zkrátili dobu vaření.

Reklama

Ingredience

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V tlakovém hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme nakrájenou cibuli a slaninu na kostičky.
2.
Kořenovou zeleninu si nakrájíme a přidáme do hrnce společně s bobkovými listy.
3.
Plec si opláchneme, osolíme, opepříme a v hrnci opečeme ze všech stran. Poté zalijeme vodou, uzavřeme hrnec a zhruba 1 hodinu vaříme.
4.
Mezi tím si připravíme rýži. Rýži propláchneme pod horkou vodou, vyklopíme do hrnce a v poměru 1:2, zalijeme vodou. Osolíme, přidáme olej a vaříme dle návodu na obalu.
5.
Maso v hrnci vypneme, odpustíme přebytečný tlak. Vytáhneme maso, bobkové listy a vývar se zeleninou rozmixujeme tyčovým mixérem.
6.
V hrnku si rozmícháme mouku s mlékem a vlijeme do rozmixovaného vařícího vývaru. Provaříme zhruba 20 minut.
7.
Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme hořčici, smetanu na zjemnění, cukr a citronovou šťávu.
8.
Můžeme podávat i s knedlíkem, těstovinami, ...

Od: Petuler, 26.2.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 36 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, zelenina
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
999.58 kcal
Protein
42.18 g
Sacharidy
z toho cukr
78.58 g
9.55 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
57.70 g
24.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama