Vepřová plec s paprikou, pórkem a pečenou dýní

Opět mám pro vás jeden recept doplněný o dýni Hokaido. Vyzkoušejte, dýňová sezóna ještě neskončila.

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou plec očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
2.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky, drcený kmín a chvíli restujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, promícháme.
3.
Poté zalijeme vývarem nebo vroucí vodou s kostkou bujonu, jen aby bylo maso se zeleninou ponořené, a pozvolna dusíme.
4.
Mezitím si pečlivě omyjeme dýni, vydlabeme jadérka a pokrájíme na kostky.
5.
Dýňové kousky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme olivovým olejem, osolíme a posypeme kořením dle libosti. Pečeme na 190 stupňů, dokud dýně nezměkne.
6.
Máme-li maso téměř měkké, přidáme k němu na kolečka nakrájený pórek. Malinko zahustíme rýžovou moukou rozmíchanou ve vodě, necháme provařit, mezitím nám zavadne pórek a můžeme podávat.

Od: Šárka75, 13.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
423.74 kcal
Protein
40.14 g
Sacharidy
z toho cukr
22.75 g
2.86 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.38 g
5.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.