Vepřové na paprice s haluškami

Vepřové na paprice s haluškami je poctivý pokrm středoevropské kuchyně, který spojuje jemně kořeněnou smetanovo-paprikovou omáčku s měkkými kousky masa a domácími haluškami. Ideální jídlo pro chladnější dny nebo vydatný rodinný oběd, při kterém se vrátíte k tradičním chutím.

Reklama

Ingredience

Na maso

Na halušky

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji nebo sádle dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Přihodíme prolisovaný česnek a mletou papriku, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.
2.
Přikryjeme a dusíme na mírném ohni cca 45–60 minut, dokud maso nezměkne. Poté vmícháme smetanu, případně zahustíme lžičkou mouky rozmíchané ve vodě, a necháme krátce provařit.
3.
Z mouky, vajec, vody a soli umícháme hustší těsto. Pomocí haluškovace nebo lžičky protlačíme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou, vaříme 1–2 minuty, poté scedíme a promastíme lžící másla nebo sádla.
4.
Na talíř nandáme halušky a přelijeme je vepřovým masem v paprikové omáčce. Můžeme ozdobit sekanou petrželkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
723.76 kcal
Protein
43.27 g
Sacharidy
z toho cukr
81.81 g
3.80 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.13 g
11.08 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama