Vepřové na paprice s haluškami
Vepřové na paprice s haluškami je poctivý pokrm středoevropské kuchyně, který spojuje jemně kořeněnou smetanovo-paprikovou omáčku s měkkými kousky masa a domácími haluškami. Ideální jídlo pro chladnější dny nebo vydatný rodinný oběd, při kterém se vrátíte k tradičním chutím.
Reklama
Postup přípravy
1.
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji nebo sádle dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Přihodíme prolisovaný česnek a mletou papriku, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.
2.
Přikryjeme a dusíme na mírném ohni cca 45–60 minut, dokud maso nezměkne. Poté vmícháme smetanu, případně zahustíme lžičkou mouky rozmíchané ve vodě, a necháme krátce provařit.
3.
Z mouky, vajec, vody a soli umícháme hustší těsto. Pomocí haluškovace nebo lžičky protlačíme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou, vaříme 1–2 minuty, poté scedíme a promastíme lžící másla nebo sádla.
4.
Na talíř nandáme halušky a přelijeme je vepřovým masem v paprikové omáčce. Můžeme ozdobit sekanou petrželkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
723.76 kcal |
Protein |
43.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
81.81 g
3.80 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.13 g
11.08 g
|
Reklama
Reklama