Vepřová s těstovinami a zeleninovou omáčkou

Méně tradiční rajčatová omáčka na těstoviny, společně s měkkou a chutnou vepřovou pečení. Výborný oběd provoněný oreganem pro celou rodinu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na menší plátky. Na dno pekáče dáme nakrájené dvě cibule. Maso osolíme, opepříme a okořeníme směsí na divočinu z obou stran.
2.
Nahoru na maso nakrájíme proužky paprik. Podlijeme, přiklopíme poklicí a dáme péct.
3.
Pečeme na 160 °C asi 2 hodiny.
4.
V hrnci rozehřejeme olej přidáme hladkou mouku a rozmícháme zásmažku. Jakmile začne hnědnout, zalijeme vodou a provaříme dohladka za stálého míchání. Měla by být spíše hustá.
5.
Z pekáče vytáhneme maso na talíř a výpek s veškerou zeleninou dáme do omáčky. Rozmixujeme do hladké směsi tyčovým mixérem.
6.
Ochutíme cukrem, solí, pepřem a oregánem. Chvíli povaříme a mezitím uvaříme ve slané vodě těstoviny.
7.
Společně podáváme těstoviny, pečené maso a přeléváme omáčkou.

Od: Iva V, 5.2.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
2 hod 15 min vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 50 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, vepřové maso, pečení, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
885.94 kcal
Protein
43.12 g
Sacharidy
z toho cukr
93.19 g
18.49 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.48 g
9.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama