Méně tradiční rajčatová omáčka na těstoviny, společně s měkkou a chutnou vepřovou pečení. Výborný oběd provoněný oreganem pro celou rodinu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na menší plátky. Na dno pekáče dáme nakrájené dvě cibule. Maso osolíme, opepříme a okořeníme směsí na divočinu z obou stran.
Nahoru na maso nakrájíme proužky paprik. Podlijeme, přiklopíme poklicí a dáme péct.
Pečeme na 160 °C asi 2 hodiny.
V hrnci rozehřejeme olej přidáme hladkou mouku a rozmícháme zásmažku. Jakmile začne hnědnout, zalijeme vodou a provaříme dohladka za stálého míchání. Měla by být spíše hustá.
Z pekáče vytáhneme maso na talíř a výpek s veškerou zeleninou dáme do omáčky. Rozmixujeme do hladké směsi tyčovým mixérem.
Ochutíme cukrem, solí, pepřem a oregánem. Chvíli povaříme a mezitím uvaříme ve slané vodě těstoviny.
Společně podáváme těstoviny, pečené maso a přeléváme omáčkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 885.94 kcal |
Protein: 43.12 g |
Sacharidy: 93.19 g |
z toho cukr: 18.49 g |
Tuk: 34.48 g |
z toho nas. MK: 9.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2970-veprova-s-testovinami-a-zeleninovou-omackou