Vepřová s těstovinami a zeleninovou omáčkou

Méně tradiční rajčatová omáčka na těstoviny, společně s měkkou a chutnou vepřovou pečení. Výborný oběd provoněný oreganem pro celou rodinu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na menší plátky. Na dno pekáče dáme nakrájené dvě cibule. Maso osolíme, opepříme a okořeníme směsí na divočinu z obou stran.
  2. Nahoru na maso nakrájíme proužky paprik. Podlijeme, přiklopíme poklicí a dáme péct.
  3. Pečeme na 160 °C asi 2 hodiny.
  4. V hrnci rozehřejeme olej přidáme hladkou mouku a rozmícháme zásmažku. Jakmile začne hnědnout, zalijeme vodou a provaříme dohladka za stálého míchání. Měla by být spíše hustá.
  5. Z pekáče vytáhneme maso na talíř a výpek s veškerou zeleninou dáme do omáčky. Rozmixujeme do hladké směsi tyčovým mixérem.
  6. Ochutíme cukrem, solí, pepřem a oregánem. Chvíli povaříme a mezitím uvaříme ve slané vodě těstoviny.
  7. Společně podáváme těstoviny, pečené maso a přeléváme omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 885.94 kcal | Protein: 43.12 g | Sacharidy: 93.19 g | z toho cukr: 18.49 g | Tuk: 34.48 g | z toho nas. MK: 9.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2970-veprova-s-testovinami-a-zeleninovou-omackou