Vepřové na paprice s haluškami

Vepřové na paprice s haluškami je poctivý pokrm středoevropské kuchyně, který spojuje jemně kořeněnou smetanovo-paprikovou omáčku s měkkými kousky masa a domácími haluškami. Ideální jídlo pro chladnější dny nebo vydatný rodinný oběd, při kterém se vrátíte k tradičním chutím.

Ingredience (4 x porce)

Na maso

Na halušky

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji nebo sádle dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Přihodíme prolisovaný česnek a mletou papriku, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.
  2. Přikryjeme a dusíme na mírném ohni cca 45–60 minut, dokud maso nezměkne. Poté vmícháme smetanu, případně zahustíme lžičkou mouky rozmíchané ve vodě, a necháme krátce provařit.
  3. Z mouky, vajec, vody a soli umícháme hustší těsto. Pomocí haluškovace nebo lžičky protlačíme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou, vaříme 1–2 minuty, poté scedíme a promastíme lžící másla nebo sádla.
  4. Na talíř nandáme halušky a přelijeme je vepřovým masem v paprikové omáčce. Můžeme ozdobit sekanou petrželkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 723.76 kcal | Protein: 43.27 g | Sacharidy: 81.81 g | z toho cukr: 3.80 g | Tuk: 23.13 g | z toho nas. MK: 11.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4590-veprove-na-paprice-s-haluskami