Králičí stehno na paprice s haluškami
Králičí stehno na paprice s haluškami je tradiční jídlo s kořeny ve středoevropské kuchyni. Jemné maso, pomalu dušené v paprikové omáčce, se skvěle doplňuje s domácími haluškami, které výborně zachytí krémovou chuť omáčky. Výživné a hřejivé jídlo ideální pro víkendový oběd i sváteční stůl.
Reklama
Postup přípravy
1.
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek nasekáme.
2.
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpálíme sádlo a stehna zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.
3.
Na výpeku zpěníme cibuli, přidáme česnek, mletou papriku a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a promícháme.
4.
Vrátíme maso do kastrolu, osolíme, opepříme, přiklopíme a dusíme pod pokličkou cca 60 minut doměkka.
5.
Halušky: Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, sůl a tolik mouky, aby vzniklo hustější těsto.
6.
Pomocí haluškovače nebo přes prkénko protlačujeme do vroucí osolené vody. Jakmile halušky vyplavou, vaříme ještě 2–3 minuty.
7.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně. Necháme 10 minut provařit a případně dochutíme.
8.
Maso vrátíme zpět do omáčky a necháme prohřát.
9.
Scedíme halušky a podáváme k masu s omáčkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
819.59 kcal |
Protein |
59.51 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
58.68 g
4.17 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
37.13 g
17.95 g
|
Reklama
Reklama