Králičí stehno na paprice s haluškami je tradiční jídlo s kořeny ve středoevropské kuchyni. Jemné maso, pomalu dušené v paprikové omáčce, se skvěle doplňuje s domácími haluškami, které výborně zachytí krémovou chuť omáčky. Výživné a hřejivé jídlo ideální pro víkendový oběd i sváteční stůl.
Ingredience (4 x porce)
Králíčí stehno
Halušky
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek nasekáme.
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozpálíme sádlo a stehna zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.
Na výpeku zpěníme cibuli, přidáme česnek, mletou papriku a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a promícháme.
Vrátíme maso do kastrolu, osolíme, opepříme, přiklopíme a dusíme pod pokličkou cca 60 minut doměkka.
Halušky: Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, sůl a tolik mouky, aby vzniklo hustější těsto.
Pomocí haluškovače nebo přes prkénko protlačujeme do vroucí osolené vody. Jakmile halušky vyplavou, vaříme ještě 2–3 minuty.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně. Necháme 10 minut provařit a případně dochutíme.
Maso vrátíme zpět do omáčky a necháme prohřát.
Scedíme halušky a podáváme k masu s omáčkou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 819.59 kcal |
Protein: 59.51 g |
Sacharidy: 58.68 g |
z toho cukr: 4.17 g |
Tuk: 37.13 g |
z toho nas. MK: 17.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4598-kralici-stehno-na-paprice-s-haluskami