Králík na žampionech a olivách

Dušený králík je výborný se špagetami nebo jinou těstovinou. Méně tradiční omáčka je ze sterilovaných žampiónů a oliv. Je výborná a jistě si ji oblíbíte i ke kuřecímu masu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na 2 lžících sádla zpěníme nakrájenou cibulku. Králíka okořeníme 1 lžičkou soli, bazalkou, oreganem. Koření, které se nám nepodaří nasypat na králíka, nasypeme do hrnce. Králíka opečeme zprudka z jedné strany. Otočíme a podlijeme vodou.
2.
Ke králíkovi přidáme prolisovaný česnek. Dusíme hodinu nebo hodinu a půl. Až je maso měkké dáme králíka stranou. Obereme maso z kostí.
3.
Tyčovým mixérem promixujeme výpek s cibulí. Připravíme si 2 lžíce sádla a zpěníme 2 lžíce mouky. Do zásmažky pomalu naléváme promixovaný vývar. Přidáme žampiony a olivy překrojené na polovinu.
4.
Do omáčky vrátíme kousky králičího masa, přidáme rajčatový protlak a lžičku soli. Přilejeme smetanu a promícháme, můžeme podávat s těstovinami.

Od: Iva V, 13.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 109 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
677.56 kcal
Protein
50.26 g
Sacharidy
z toho cukr
21.38 g
6.77 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.44 g
17.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí