Králík na špeku a česneku

Recept našich babiček a výborná pochoutka. Tradiční pečený králík s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Králíka opláchneme a připravíme si velký uzavíratelný pekáč. Do misky dáme olej, přidáme sůl, kmíny a prolisovaný česnek.
2.
Králíka důkladně potřeme směsí zevnitř i zvenčí.
3.
Nakrájíme slaninu na kostičky. 1 – 2 hrsti kostiček dáme dovnitř, zbytek rozprostřeme na králíka a okolo.
4.
Podlijeme vývarem a dáme péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny.
5.
Poté odklopíme, zvýšíme teplotu nebo přepneme na gril a dopečeme dozlatova.

Od: Ráďa 78, 26.4.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
3 hod vaření
3 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 129 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, pečení, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
908.10 kcal
Protein
84.92 g
Sacharidy
z toho cukr
2.14 g
0.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
62.78 g
19.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.