Králík na špeku a česneku
Recept našich babiček a výborná pochoutka. Tradiční pečený králík s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Reklama
Postup přípravy
1.
Králíka opláchneme a připravíme si velký uzavíratelný pekáč. Do misky dáme olej, přidáme sůl, kmíny a prolisovaný česnek.
2.
Králíka důkladně potřeme směsí zevnitř i zvenčí.
3.
Nakrájíme slaninu na kostičky. 1 – 2 hrsti kostiček dáme dovnitř, zbytek rozprostřeme na králíka a okolo.
4.
Podlijeme vývarem a dáme péct na 150 stupňů na 2,5 hodiny.
5.
Poté odklopíme, zvýšíme teplotu nebo přepneme na gril a dopečeme dozlatova.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
908.10 kcal |
Protein |
84.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.14 g
0.09 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
62.78 g
19.25 g
|
Reklama
Reklama