Králík à la kuře na paprice

Králík à la kuře na paprice je lahodný a aromatický pokrm, který spojuje jemné maso králíka s bohatou smetanovou omáčkou. Tento recept je skvělou alternativou k tradičnímu kuřecímu masu a nabízí jedinečnou chuť, která potěší i ty nejnáročnější labužníky. Díky jednoduchému postupu a přístupným surovinám je tento pokrm ideální jak pro víkendové rodinné obědy, tak pro oslavy. Podávejte s knedlíky nebo těstovinami a užijte si lahodnou kombinaci chutí!

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
2.
Přidáme králičí stehna a orestujeme je ze všech stran, dokud nezezlátnou.
3.
Posypeme maso sladkou a pálivou paprikou a krátce promícháme.
4.
Přilijeme vývar tak, aby bylo maso ponořené, a necháme povařit, dokud maso nezměkne. To může trvat přibližně 30–40 minut.
5.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z pánve a dáme stranou.
6.
Do pánve přidáme smetanu a promícháme. Poté omáčku zahustíme moukou a rozmícháme dohladka.
7.
Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
8.
Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme s těstovinami nebo knedlíky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 31.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
482.24 kcal
Protein
52.32 g
Sacharidy
z toho cukr
11.51 g
4.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.08 g
11.52 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama