Králík à la kuře na paprice
Králík à la kuře na paprice je lahodný a aromatický pokrm, který spojuje jemné maso králíka s bohatou smetanovou omáčkou. Tento recept je skvělou alternativou k tradičnímu kuřecímu masu a nabízí jedinečnou chuť, která potěší i ty nejnáročnější labužníky. Díky jednoduchému postupu a přístupným surovinám je tento pokrm ideální jak pro víkendové rodinné obědy, tak pro oslavy. Podávejte s knedlíky nebo těstovinami a užijte si lahodnou kombinaci chutí!
Reklama
Postup přípravy
1.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
2.
Přidáme králičí stehna a orestujeme je ze všech stran, dokud nezezlátnou.
3.
Posypeme maso sladkou a pálivou paprikou a krátce promícháme.
4.
Přilijeme vývar tak, aby bylo maso ponořené, a necháme povařit, dokud maso nezměkne. To může trvat přibližně 30–40 minut.
5.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z pánve a dáme stranou.
6.
Do pánve přidáme smetanu a promícháme. Poté omáčku zahustíme moukou a rozmícháme dohladka.
7.
Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
8.
Maso vložíme zpět do omáčky a podáváme s těstovinami nebo knedlíky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
482.24 kcal |
Protein |
52.32 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
11.51 g
4.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.08 g
11.52 g
|
Reklama
Reklama