Dušený králík na zelenině

Králík se nejčastěji připravuje jako pečeně. Méně známá je úprava dušením s nejrůznějšími omáčkami. S králíkem je u nás oblíbená zeleninová omáčka na způsob svíčkové. Ke králíkovi nesmí chybět knedlík.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle. Králíka okořeníme a osolíme 1 lžičkou soli. Opečeme na sádle a cibulce z jedné strany zprudka a otočíme. Podlijeme vodou.
2.
Přidáme očištěnou mrkev a petržel, nakrájené na menší špalíky. Dusíme na mírném ohni hodinu až hodinu a půl, doléváme vodu.
3.
Jakmile je maso měkké, dáme maso stranou a tyčovým mixérem promixujeme obsah v hrnci. Vznikne krémová nadýchaná omáčka, která se nemusí zahušťovat. Přidáme druhou lžičku soli a vlijeme smetanu, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Je lepší maso z kosti obrat a podávat kousky masa s omáčkou.

Od: Iva V, 14.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 83 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
582.99 kcal
Protein
52.47 g
Sacharidy
z toho cukr
35.94 g
23.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.47 g
10.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.