Dušený králík na zelenině

Králík se nejčastěji připravuje jako pečeně. Méně známá je úprava dušením s nejrůznějšími omáčkami. S králíkem je u nás oblíbená zeleninová omáčka na způsob svíčkové. Ke králíkovi nesmí chybět knedlík.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle. Králíka okořeníme a osolíme 1 lžičkou soli. Opečeme na sádle a cibulce z jedné strany zprudka a otočíme. Podlijeme vodou.
2.
Přidáme očištěnou mrkev a petržel, nakrájené na menší špalíky. Dusíme na mírném ohni hodinu až hodinu a půl, doléváme vodu.
3.
Jakmile je maso měkké, dáme maso stranou a tyčovým mixérem promixujeme obsah v hrnci. Vznikne krémová nadýchaná omáčka, která se nemusí zahušťovat. Přidáme druhou lžičku soli a vlijeme smetanu, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Je lepší maso z kosti obrat a podávat kousky masa s omáčkou.

Od: Iva V, 14.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 2 hod
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 83 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
571.17 kcal
Protein
52.05 g
Sacharidy
z toho cukr
34.32 g
22.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.08 g
10.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí