Krůta na zelenině

  • Přidat foto

Krůtí maso je mnohem lahodnější než kuřecí, jen vyžaduje delší pečení. Neváhejte tento čas navíc obětovat. Odměna stojí za to. Pečená zelenina slouží místo přílohy.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krůtí stehna omyjeme. Cibuli nakrájíme na pásky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2.
Z řapíkatého celeru odlomíme 2 stonky a nakrájíme. Řepu předvaříme asi 20 minut, oloupeme a nakrájíme.
3.
Do pekáče dáme olej a všechnu nakrájenou zeleninu. Přidáme vegetu a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme.
4.
Krůtí stehna okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Vložíme na zeleninu a pekáč uzavřeme, nepodléváme.
5.
Pečeme na 150 stupňů asi 3 hodiny. Na konci pečení odklopíme víko a dopékáme na vyšší stupeň kůži dozlatova.

Od: Ráďa 78, 3.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
3 hod vaření
3 hod 15 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 36 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, drůbeží maso, pečení, z jednoho hrnce

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
501.37 kcal
Protein
38.61 g
Sacharidy
z toho cukr
27.65 g
16.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.18 g
5.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.