Krůta na zelenině

Krůtí maso je mnohem lahodnější než kuřecí, jen vyžaduje delší pečení. Neváhejte tento čas navíc obětovat. Odměna stojí za to. Pečená zelenina slouží místo přílohy.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Krůtí stehna omyjeme. Cibuli nakrájíme na pásky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Z řapíkatého celeru odlomíme 2 stonky a nakrájíme. Řepu předvaříme asi 20 minut, oloupeme a nakrájíme.
  3. Do pekáče dáme olej a všechnu nakrájenou zeleninu. Přidáme vegetu a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme.
  4. Krůtí stehna okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Vložíme na zeleninu a pekáč uzavřeme, nepodléváme.
  5. Pečeme na 150 stupňů asi 3 hodiny. Na konci pečení odklopíme víko a dopékáme na vyšší stupeň kůži dozlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 490.52 kcal | Protein: 37.63 g | Sacharidy: 24.35 g | z toho cukr: 12.78 g | Tuk: 28.22 g | z toho nas. MK: 6.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1936-kruta-na-zelenine