Krůta s houbami a smetanou

  • Přidat foto

Tradiční pečená krůta je jistě výborná, ale zkuste vyzkoušet, jak chutná se smetanovou omáčkou, houbami a olivami. Můžete ji servírovat s rýží, brambory i knedlíkem.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krůtí stehna omyjeme a z obou stran okořeníme. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Nakrájíme cibule na proužky a papriky na menší kousky. Sušené houby povaříme v mléce.
3.
Rozehřejeme v pekáči sádlo a přidáme cibuli. Orestujeme. Přidáme papriky a olivy. Z hub odlejeme asi polovinu mléka, zbytek mléka i s povařenými houbami nalijeme do pekáče.
4.
Přidáme krůtí stehna, podlijeme trochou vody a přikryjeme poklicí.
5.
Pečeme na 180 stupňů asi 2,5 hodiny.
6.
Poté odklopíme víko a vlijeme sladkou smetanu. Už nepečeme. Můžeme podávat.

Od: Iva V, 6.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod 30 min vaření
2 hod 50 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 78 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, drůbeží maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
871.64 kcal
Protein
65.34 g
Sacharidy
z toho cukr
25.95 g
17.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
60.01 g
26.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.