Krůtí guláš
Krůtí guláš je lehčí varianta klasického guláše, ideální pro milovníky chutných a sytých jídel. Kombinace jemného krůtího masa, voňavého pórku a výrazného koření dodává pokrmu skvělou chuť. Podávaný s knedlíky či těstovinami tvoří tento guláš výborný oběd nebo večeři pro celou rodinu.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Připravíme si pórek, který nakrájíme na kolečka.
                2.
                    Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a přidáme nakrájený pórek. Smažíme, dokud nezměkne.
                3.
                    Přidáme nakrájené krůtí maso na kostky a opečeme ze všech stran, dokud nezhnědne.
                4.
                    Přidáme nasekaný česnek a krátce osmažíme.
                5.
                    Přidáme koření na guláš, rajčatový protlak, mletý kmín, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.
                6.
                    Zalijeme vodou nebo vývarem a přivedeme k varu.
                7.
                    Snížíme teplotu a necháme guláš pomalu vařit asi 30–40 minut, dokud maso nezměkne.
                8.
                    Pokud je guláš příliš řídký, můžeme ho zahustit polohrubou moukou smíchanou s trochou vody, kterou postupně přidáváme, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
                9.
                    Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
                10.
                    Guláš podáváme s knedlíkem či těstovinami.  Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 710.75 kcal | 
| Protein | 46.60 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 87.46 g 7.94 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 17.79 g 6.05 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

