Krůtí kousky na červeném zelí s brambory

Čeká vás vaření pro celou rodinu a hledáte jednoduchý, nenáročný recept? Co takhle ověřená klasika, která nezklame. Vyměňte knedlíky za brambory a zbude vám v břichu místo ještě na dezert.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krůtí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme tymián i sladkou papriku.
2.
Pekáč potřeme přepuštěným máslem, vložíme do něj kysané červené zelí, přidáme kmín a promícháme.
3.
Okořeněné kousky krůtího masa přidáme do pekáče na kysané zelí, přiklopíme víkem či alobalem a pečeme 1 hodinu a 15 minut při teplotě 175 °C. Poté víko/alobal sundáme a pečeme odkryté ještě 15 minut.
4.
Než se maso dopeče, uvaříme brambory. Podáváme spolu s masem a zelím.

Od: Petra, 28.1.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petra
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, drůbeží maso, brambory, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
493.65 kcal
Protein
46.44 g
Sacharidy
z toho cukr
64.48 g
3.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.61 g
2.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.