Krůtí maso s mrkví a celozrnnou rýží

Šťavnaté kousky kuřecího masa se sladkokyselou omáčkou a křupavou mrkví. Mrkev vaříme na skus, aby nám hezky křupala.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krůtí maso si opláchneme, nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme.
2.
V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
3.
Mrkev si očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme k cibuli. společně opékáme dozlatova.
4.
Přidáme maso, opečeme ze všech stran, zaprášíme moukou, chvíli orestujeme a poté podlijeme trochou vody. Dusíme zhruba 10 minut, tak aby mrkev zůstala křupavá.
5.
Přidáme cukr, ocet, necháme ještě přejít varem.
6.
Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s celozrnnou rýží.

Od: Petuler, 8.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
700.75 kcal
Protein
45.09 g
Sacharidy
z toho cukr
93.17 g
13.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.54 g
2.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama