Šťavnaté kousky kuřecího masa se sladkokyselou omáčkou a křupavou mrkví. Mrkev vaříme na skus, aby nám hezky křupala.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Krůtí maso si opláchneme, nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme.
V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
Mrkev si očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme k cibuli. společně opékáme dozlatova.
Přidáme maso, opečeme ze všech stran, zaprášíme moukou, chvíli orestujeme a poté podlijeme trochou vody. Dusíme zhruba 10 minut, tak aby mrkev zůstala křupavá.
Přidáme cukr, ocet, necháme ještě přejít varem.
Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s celozrnnou rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 700.75 kcal |
Protein: 45.09 g |
Sacharidy: 93.17 g |
z toho cukr: 13.68 g |
Tuk: 12.54 g |
z toho nas. MK: 2.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3762-kruti-maso-s-mrkvi-a-celozrnnou-ryzi