Krůtí maso s mrkví a celozrnnou rýží

Šťavnaté kousky kuřecího masa se sladkokyselou omáčkou a křupavou mrkví. Mrkev vaříme na skus, aby nám hezky křupala.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Krůtí maso si opláchneme, nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme.
  2. V pánvi si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
  3. Mrkev si očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme k cibuli. společně opékáme dozlatova.
  4. Přidáme maso, opečeme ze všech stran, zaprášíme moukou, chvíli orestujeme a poté podlijeme trochou vody. Dusíme zhruba 10 minut, tak aby mrkev zůstala křupavá.
  5. Přidáme cukr, ocet, necháme ještě přejít varem.
  6. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s celozrnnou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 700.75 kcal | Protein: 45.09 g | Sacharidy: 93.17 g | z toho cukr: 13.68 g | Tuk: 12.54 g | z toho nas. MK: 2.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3762-kruti-maso-s-mrkvi-a-celozrnnou-ryzi