Čeká vás vaření pro celou rodinu a hledáte jednoduchý, nenáročný recept? Co takhle ověřená klasika, která nezklame. Vyměňte knedlíky za brambory a zbude vám v břichu místo ještě na dezert.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Krůtí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme tymián i sladkou papriku.
Pekáč potřeme přepuštěným máslem, vložíme do něj kysané červené zelí, přidáme kmín a promícháme.
Okořeněné kousky krůtího masa přidáme do pekáče na kysané zelí, přiklopíme víkem či alobalem a pečeme 1 hodinu a 15 minut při teplotě 175 °C. Poté víko/alobal sundáme a pečeme odkryté ještě 15 minut.
Než se maso dopeče, uvaříme brambory. Podáváme spolu s masem a zelím.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 716.28 kcal |
Protein: 49.95 g |
Sacharidy: 102.59 g |
z toho cukr: 5.58 g |
Tuk: 6.31 g |
z toho nas. MK: 2.73 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2385-kruti-kousky-na-cervenem-zeli-s-brambory