Krůtí kousky na červeném zelí s brambory

Čeká vás vaření pro celou rodinu a hledáte jednoduchý, nenáročný recept? Co takhle ověřená klasika, která nezklame. Vyměňte knedlíky za brambory a zbude vám v břichu místo ještě na dezert.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme tymián i sladkou papriku.
  2. Pekáč potřeme přepuštěným máslem, vložíme do něj kysané červené zelí, přidáme kmín a promícháme.
  3. Okořeněné kousky krůtího masa přidáme do pekáče na kysané zelí, přiklopíme víkem či alobalem a pečeme 1 hodinu a 15 minut při teplotě 175 °C. Poté víko/alobal sundáme a pečeme odkryté ještě 15 minut.
  4. Než se maso dopeče, uvaříme brambory. Podáváme spolu s masem a zelím.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 716.28 kcal | Protein: 49.95 g | Sacharidy: 102.59 g | z toho cukr: 5.58 g | Tuk: 6.31 g | z toho nas. MK: 2.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2385-kruti-kousky-na-cervenem-zeli-s-brambory