Kuře na zelí a s červenou řepou

Jednoduše připravená dobrota, kterou pečete najednou v pekáči. Chutná s bramborovým knedlíkem, ale můžete si ji dát i zcela bez přílohy.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibule nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče se sádlem. Kuře naporcujeme na čtvrtiny. Rychle orestujeme na plotně cibuli, vložíme kyselé zelí, po celé ploše a pocukrujeme. (U některého typu zelí není cukr třeba, záleží na kyselosti.)
2.
Okrájíme červené řepy a nakrájíme na menší kousky. Vložíme na zelí.
3.
Kuře nakrájíme na čtvrtiny, okořeníme solí, pepřem, kmínem a sladkou paprikou. Vložíme na zelí a řepu.
4.
Mírně podlijeme a dáme péct na 160 °C na 1,5 hodiny. Na konci pečení můžeme odklopit pekáč a dopéci pod grilem do zezlátnutí.

Od: Ráďa 78, 24.1.2021

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 30 min vaření
1 hod 45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, drůbeží maso, z jednoho hrnce, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
725.43 kcal
Protein
49.33 g
Sacharidy
z toho cukr
25.03 g
16.49 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
44.88 g
5.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí