Kuřecí maso pečené na kyselém zelí

Není nad to mít oběd hotový v jednom pekáči. Pro tento recept můžete využít jakékoliv drůbeží maso.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Troubu dáme předehřát na 175 °C.
2.
Pekáč vymažeme přepuštěným máslem (ghí), poklademe zelím a posypeme kmínem.
3.
Kuřecí maso omyjeme, osolíme a opepříme dle chuti. Rozetřeme na něj sladkou papriku a na spodní část kuřecího masa nasypeme majoránku.
4.
Ochucené kuřecí maso vložíme na pekáč a na každé stehno položíme půl lžíce přepuštěného másla (ghí).
5.
Pekáč se stehny vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zakryté 1,5 hodiny. Poté pekáč vytáhneme z trouby, stehna otočíme a zakryté pečeme ještě dalších 40 minut. Poté pekáč opět vytáhneme z trouby, stehna znova otočíme a pečeme ODKRYTÉ ještě 20 minut.
6.
Můžeme podávat s vařenými brambory, knedlíky nebo jen tak.

Od: Petra, 28.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod 30 min vaření
2 hod 40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petra
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, low carb

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
640.84 kcal
Protein
45.32 g
Sacharidy
z toho cukr
5.78 g
1.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
48.56 g
18.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.