Kuřecí stehna ve sladkokyselé marinádě

Tradiční kuřecí pečínka s grilovacím kořením může časem omrzet. Vyzkoušejte obměnu a jemnou marinádu. Díky ní se bude maso hezky rozpadat.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí stehna omyjeme. Připravíme si uzavíratelnou mísu nebo hrnec.
2.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy nalijeme olej, med, worcester a nasypeme koření kromě soli. Dobře promícháme.
3.
Přidáme zakysanou smetanu, promícháme. Vložíme kuřecí stehna a uzavřeme. Několikrát otočíme a protřepeme.
4.
Necháme v lednici na alespoň 12 hodin, v průběhu marinování několikrát otočíme.
5.
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Vytáhneme kuřecí stehna, zbytek marinády nebudeme používat.
6.
Stehna dáme do pekáče, na trochu oleje, osolíme a podlijeme vodou. Pečeme asi 1,5 hodiny.

Od: Iva V, 27.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
12 hod vaření
13 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
930.49 kcal
Protein
46.84 g
Sacharidy
z toho cukr
19.41 g
16.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
73.94 g
21.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí