Kuřecí stehna ve sladkokyselé marinádě

Tradiční kuřecí pečínka s grilovacím kořením může časem omrzet. Vyzkoušejte obměnu a jemnou marinádu. Díky ní se bude maso hezky rozpadat.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna omyjeme. Připravíme si uzavíratelnou mísu nebo hrnec.
  2. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy nalijeme olej, med, worcester a nasypeme koření kromě soli. Dobře promícháme.
  3. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme. Vložíme kuřecí stehna a uzavřeme. Několikrát otočíme a protřepeme.
  4. Necháme v lednici na alespoň 12 hodin, v průběhu marinování několikrát otočíme.
  5. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Vytáhneme kuřecí stehna, zbytek marinády nebudeme používat.
  6. Stehna dáme do pekáče, na trochu oleje, osolíme a podlijeme vodou. Pečeme asi 1,5 hodiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 784.99 kcal | Protein: 33.16 g | Sacharidy: 20.00 g | z toho cukr: 14.58 g | Tuk: 63.34 g | z toho nas. MK: 16.43 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1909-kureci-stehna-ve-sladkokysele-marinade