Kuřecí stehna ve sladkokyselé marinádě
Tradiční kuřecí pečínka s grilovacím kořením může časem omrzet. Vyzkoušejte obměnu a jemnou marinádu. Díky ní se bude maso hezky rozpadat.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Kuřecí stehna omyjeme. Připravíme si uzavíratelnou mísu nebo hrnec.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy nalijeme olej, med, worcester a nasypeme koření kromě soli. Dobře promícháme.
- Přidáme zakysanou smetanu, promícháme. Vložíme kuřecí stehna a uzavřeme. Několikrát otočíme a protřepeme.
- Necháme v lednici na alespoň 12 hodin, v průběhu marinování několikrát otočíme.
- Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Vytáhneme kuřecí stehna, zbytek marinády nebudeme používat.
- Stehna dáme do pekáče, na trochu oleje, osolíme a podlijeme vodou. Pečeme asi 1,5 hodiny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 784.99 kcal |
Protein: 33.16 g |
Sacharidy: 20.00 g |
z toho cukr: 14.58 g |
Tuk: 63.34 g |
z toho nas. MK: 16.43 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1909-kureci-stehna-ve-sladkokysele-marinade