Kuřecí prsa v medové marinádě

Pečená kuřecí prsa bývají často suchá. Zde přicházejí na řadu nejrůznější marinády. Netradiční marinádu s lehce nasládlou chutí si můžete připravit z medu a hořčice. Recept je na přípravu velmi rychlý, zkuste experiment s medem.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
V uzavíratelné míse smíchejte obě hořčice, med a prolisovaný česnek.
2.
Kuřecí prsa rozkrojte na tenčí plátky. Plátky ponořte do marinády tak, aby byly zcela potopeny. Mísu uzavřete a nechte několik hodin v chladu, nejlépe přes noc.
3.
Přichystejte si zapékací mísu, kuřecí plátky i s celou marinádou přelijte do zapékací mísy. Vložte do rozehřáté trouby a pečte na 180 °C jednu hodinu. Po hodině odklopte víko a 15 minut dopékejte. Marináda zezlátne.
4.
Podáváme s přílohou z brambor nebo gratinovanou zeleninou.

Od: Iva V, 19.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 26 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
207.42 kcal
Protein
31.55 g
Sacharidy
z toho cukr
12.14 g
10.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.63 g
0.66 g

Detailní rozpis podle ingrediencí