Kuřecí prsa v medové marinádě

Pečená kuřecí prsa bývají často suchá. Zde přicházejí na řadu nejrůznější marinády. Netradiční marinádu s lehce nasládlou chutí si můžete připravit z medu a hořčice. Recept je na přípravu velmi rychlý, zkuste experiment s medem.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V uzavíratelné míse smíchejte obě hořčice, med a prolisovaný česnek.
2.
Kuřecí prsa rozkrojte na tenčí plátky. Plátky ponořte do marinády tak, aby byly zcela potopeny. Mísu uzavřete a nechte několik hodin v chladu, nejlépe přes noc.
3.
Přichystejte si zapékací mísu, kuřecí plátky i s celou marinádou přelijte do zapékací mísy. Vložte do rozehřáté trouby a pečte na 180 °C jednu hodinu. Po hodině odklopte víko a 15 minut dopékejte. Marináda zezlátne.
4.
Podáváme s přílohou z brambor nebo gratinovanou zeleninou.

Od: Iva V, 19.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
206.72 kcal
Protein
31.52 g
Sacharidy
z toho cukr
12.10 g
10.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.58 g
0.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.