Kuřecí prsa v medové marinádě

Pečená kuřecí prsa bývají často suchá. Zde přicházejí na řadu nejrůznější marinády. Netradiční marinádu s lehce nasládlou chutí si můžete připravit z medu a hořčice. Recept je na přípravu velmi rychlý, zkuste experiment s medem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V uzavíratelné míse smíchejte obě hořčice, med a prolisovaný česnek.
  2. Kuřecí prsa rozkrojte na tenčí plátky. Plátky ponořte do marinády tak, aby byly zcela potopeny. Mísu uzavřete a nechte několik hodin v chladu, nejlépe přes noc.
  3. Přichystejte si zapékací mísu, kuřecí plátky i s celou marinádou přelijte do zapékací mísy. Vložte do rozehřáté trouby a pečte na 180 °C jednu hodinu. Po hodině odklopte víko a 15 minut dopékejte. Marináda zezlátne.
  4. Podáváme s přílohou z brambor nebo gratinovanou zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 235.67 kcal | Protein: 30.16 g | Sacharidy: 13.99 g | z toho cukr: 8.73 g | Tuk: 5.88 g | z toho nas. MK: 0.73 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1366-kureci-prsa-v-medove-marinade