Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím

Pečené kuře je oblíbenou pochoutkou ve většině domácností. Šťavnatá kuřecí stehna s kedlubnovým zelím jsou skutečnou pochoutkou.

Reklama

Ingredience

Kedlubnové zelí

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí stehna si opláchneme, vložíme do pekáče, osolíme, okořeníme.
2.
Posypeme nakrájenou cibulí, přidáme nakrájená rajčata, kousek másla a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 60 minut na 180 stupňů. Mezi pečením podléváme výpekem.
3.
Očistíme si kedlubny a nastrouháme na hrubém struhadle.
4.
Na pánvi si rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, až nám pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, chvíli opečeme a zasypeme moukou. Jíšku si chvíli opečeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu a okmínujeme.
5.
Podlijeme vodou zhruba 300 ml a zelí dusíme do měkka. Mezitím, co se nám zelí dusí, přidáme sůl, ocet a cukr. Já jsem zelí dusila zhruba 20-30 minut.
6.
Po změknutí dochutíme a můžeme podávat s pečenými stehny.

Od: Petuler, 23.6.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
715.69 kcal
Protein
37.66 g
Sacharidy
z toho cukr
18.18 g
11.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
52.16 g
16.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama