Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím

Pečené kuře je oblíbenou pochoutkou ve většině domácností. Šťavnatá kuřecí stehna s kedlubnovým zelím jsou skutečnou pochoutkou.

Ingredience (4 x porce)

Kedlubnové zelí

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna si opláchneme, vložíme do pekáče, osolíme, okořeníme.
  2. Posypeme nakrájenou cibulí, přidáme nakrájená rajčata, kousek másla a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 60 minut na 180 stupňů. Mezi pečením podléváme výpekem.
  3. Očistíme si kedlubny a nastrouháme na hrubém struhadle.
  4. Na pánvi si rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, až nám pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, chvíli opečeme a zasypeme moukou. Jíšku si chvíli opečeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu a okmínujeme.
  5. Podlijeme vodou zhruba 300 ml a zelí dusíme do měkka. Mezitím, co se nám zelí dusí, přidáme sůl, ocet a cukr. Já jsem zelí dusila zhruba 20-30 minut.
  6. Po změknutí dochutíme a můžeme podávat s pečenými stehny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 715.69 kcal | Protein: 37.66 g | Sacharidy: 18.18 g | z toho cukr: 11.72 g | Tuk: 52.16 g | z toho nas. MK: 16.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2676-pecena-kureci-stehna-s-kedlubnovym-zelim