Pečené kuře je oblíbenou pochoutkou ve většině domácností. Šťavnatá kuřecí stehna s kedlubnovým zelím jsou skutečnou pochoutkou.
Ingredience (4 x porce)
Kedlubnové zelí
Postup přípravy
Kuřecí stehna si opláchneme, vložíme do pekáče, osolíme, okořeníme.
Posypeme nakrájenou cibulí, přidáme nakrájená rajčata, kousek másla a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 60 minut na 180 stupňů. Mezi pečením podléváme výpekem.
Očistíme si kedlubny a nastrouháme na hrubém struhadle.
Na pánvi si rozehřejeme na kostičky nakrájenou slaninu, až nám pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, chvíli opečeme a zasypeme moukou. Jíšku si chvíli opečeme, přidáme nastrouhanou kedlubnu a okmínujeme.
Podlijeme vodou zhruba 300 ml a zelí dusíme do měkka. Mezitím, co se nám zelí dusí, přidáme sůl, ocet a cukr. Já jsem zelí dusila zhruba 20-30 minut.
Po změknutí dochutíme a můžeme podávat s pečenými stehny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 715.69 kcal |
Protein: 37.66 g |
Sacharidy: 18.18 g |
z toho cukr: 11.72 g |
Tuk: 52.16 g |
z toho nas. MK: 16.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2676-pecena-kureci-stehna-s-kedlubnovym-zelim