Pečená kachní stehna s červeným zelím

Upéci kachnu je časově náročné. Přesto se výborného kachního masa nemusíte vzdávat. Výborně chutnají i samostatně pečená kachní stehna. Samozřejmě nesmí chybět červené zelí a houskový knedlík.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Kachní stehna omyjeme, dobře osolíme a posypeme kmínem. Dáme do pekáče a podlijeme vodou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 2 hodiny. V průběhu pečení otočíme. Nejprve jsme pekli stehna stranou s masem dolů, pak otáčíme a dopékáme masem nahoru. Nakonec odklopíme pekáč a dopékáme kůži do zlatova, při dopékání přeléváme výpekem.
2.
Červené zelí dáme do hrnce, podlijeme do 2/3 vodou a dusíme skoro do měkka. Asi za 20 minut je zelí téměř měkké.
3.
Jablko nastrouháme a přidáme do hrnce se zelím, promícháme.
4.
Nastrouhanou bramboru smícháme v misce s moukou a vmícháme do zelí. Tím zelí zahustíme.
5.
Cibuli nakrájenou nadrobno opečeme na sádle do zlatova a vmícháme do zelí.
6.
Ochutíme cukrem a můžeme podávat spolu s kachními stehny a knedlíkem.

Od: Iva V, 20.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 3 hod
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 205 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, Vánoce, velikonoce

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
1,715.70 kcal
Protein
125.01 g
Sacharidy
z toho cukr
66.48 g
32.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
105.53 g
38.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí