Pečená kachna se zelím

  • Přidat foto

K nedělnímu obědu nebo na svátky, pečená kachna se zelím a bramborovým knedlíkem přijde k chuti snad každému, kdo ji ochutná. Recept není složitý, pouze doba pečení kachny je poměrně dlouhá, ale výsledek stojí za to.

Ingredience

Na jíšku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kachnu opláchneme, vyndáme vnitřnosti a krk a pořádně nasolíme a okmínujeme.
2.
Vložíme ji do pekáče, bez oleje, kachna pustí sama tuk a bude ho plný pekáč, není nutné tedy ani podlévat v průběhu pečení.
3.
Troubu rozehřejeme na 150 °C a vložíme ji do trouby na 6 hodin. Prvních 5 hodin pečeme kachnu přirytou.
4.
Mezitím si připravíme zelí, které necháme cca 30 min podusit v kastrolu, přidáme kmín a sůl a trochu vody a necháme ho změknout.
5.
Jakmile je měkké připravíme si jíšku z másla a mouky a přidáme do zelí. Nakonec ho dochutíme dle vlastní chuti. Pro sladší chuť dosypeme cukr, pro kyselejší dolejeme ocet.
6.
Po 5 hodinách sundáme poklici a zesílíme kachnu na 200 °C., aby byla křupavá kůrčička.
7.
Po 6 hodinách je kachna hotová a měkoučká. Můžete servírovat s bramborovým knedlíkem.

Od: Marie, 16.4.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
6 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 68 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
2,260.01 kcal
Protein
67.36 g
Sacharidy
z toho cukr
15.92 g
8.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
214.10 g
61.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.