Pečená kachna s jablky a hruškou

  • Přidat foto

Pečená kachna je výborný sváteční oběd pro celou rodinu. Začněte s pečením ráno a přidejte jablka a hrušku. Dokonale si pochutnáte.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kachnu opláchneme a pečlivě osolíme. Sůl vtírejte zevnitř i zvenčí, po celé ploše. Nechejte 10 minut v pokojové teplotě.
2.
Poté nasypte kmín, opět ze všech stran i zevnitř.
3.
Kachnu položte na prsa do pekáče a podlijte 1 dcl vody.
4.
Rozehřejte troubu na maximum. Ke kachně přidejte omytá a rozkrájená jablka a hrušku, zbavená jadřince.
5.
Kachnu zavřete víkem a vložte do rozehřáté trouby. Snižte teplotu na 110 stupňů a pečte 2,5 hodiny. Poté otočte kachnu a pečte další 2 hodiny.
6.
Po uplynutí doby odklopte víko a přepněte na grilování. Polejte kachnu výpekem a dopečte kůži do zlatova.

Od: Ráďa 78, 7.12.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
5 hod vaření
5 hod 10 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 46 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,463.39 kcal
Protein
44.98 g
Sacharidy
z toho cukr
12.60 g
9.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
136.70 g
36.75 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.