Kuře a la kachna

Kachní pečínka se zelím a bramborovým knedlíkem je samozřejmě chuťově nenahraditelná, ale znamená dlouhé pečení a slavnostní příležitost, kdy se sejde celá rodina. Pro nedělní oběd je tak vhodnější menší drůbež v podobné úpravě.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuře opláchneme a necháme okapat. Zvenčí i zevnitř do něj vetřeme sůl a trochu opepříme. Část kmínu nasypeme dovnitř, vetší částí posypeme kuřecí pečínku.
2.
Vložíme do pekáče s malým množstvím oleje a cibulemi nakrájenými na kostičky. Nepodléváme.
3.
Pečeme na 140 stupňů asi 2 hodiny, kuře leží na prsou. Poté odklopíme, zapneme gril a dopečeme kůži dozlatova z obou stran.

Od: Ráďa 78, 20.12.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
730.53 kcal
Protein
46.64 g
Sacharidy
z toho cukr
12.21 g
2.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
55.22 g
3.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.