Marinované kuře pečené na citronu a pomeranči

  • Přidat foto

Jestli také rádi zkoušíte nové a netradiční chutě, pak doporučuji vyzkoušet marinované pečené kuře na citronu a pomeranči. Kuře naložené v marinádě a vycpané citrusovými plody chutná po upečení opravdu velmi delikátně. Příloha může být rýže i vařené či pečené brambory.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si namačkáme česnek do olivového oleje, nadrolíme tymián, rozmarýn a přidáme pepř a sůl dle chuti a pečlivě promícháme, až nám vznikne marináda.
2.
Na kousky si nakrájíme citróny a pomeranče.
3.
Kuře rozřízneme na páteři, abychom se dostali do něj, a vyřízneme hrudní kost. Pak si vyřízneme dírky do kůže kuřete tak, abychom se dostali pod ni až na maso.
4.
Připravenou marinádu nalejeme na kuře a také vmasírujeme pod kůži.
5.
Pod kůži následně vkládáme také kousky másla a na kousky nakrájený citron a pomeranč. Stačí 1 ks od pomeranče i citronu a zbytkem kuře obložíme.
6.
Vložíme do trouby a pečeme cca 1,5 – 2 hod. na 165 °C. Nejprve nechte kuře přiklopené a půl hodiny před koncem ho odklopte a zesilte na 200 °C, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Dobrou chuť!

Od: Marie, 7.1.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 45 min vaření
2 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 45 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, italská, pečení, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
907.45 kcal
Protein
47.02 g
Sacharidy
z toho cukr
22.26 g
7.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
69.98 g
9.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.