Marinované kuře pečené na citronu a pomeranči
Jestli také rádi zkoušíte nové a netradiční chutě, pak doporučuji vyzkoušet marinované pečené kuře na citronu a pomeranči. Kuře naložené v marinádě a vycpané citrusovými plody chutná po upečení opravdu velmi delikátně. Příloha může být rýže i vařené či pečené brambory.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve si namačkáme česnek do olivového oleje, nadrolíme tymián, rozmarýn a přidáme pepř a sůl dle chuti a pečlivě promícháme, až nám vznikne marináda.
                2.
                    Na kousky si nakrájíme citróny a pomeranče.
                3.
                    Kuře rozřízneme na páteři, abychom se dostali do něj, a vyřízneme hrudní kost. Pak si vyřízneme dírky do kůže kuřete tak, abychom se dostali pod ni až na maso.
                4.
                    Připravenou marinádu nalejeme na kuře a také vmasírujeme pod kůži.
                5.
                    Pod kůži následně vkládáme také kousky másla a na kousky nakrájený citron a pomeranč. Stačí 1 ks od pomeranče i citronu a zbytkem kuře obložíme.
                6.
                    Vložíme do trouby a pečeme cca 1,5 – 2 hod. na 165 °C. Nejprve nechte kuře přiklopené a půl hodiny před koncem ho odklopte a zesilte na 200 °C, aby se vytvořila křupavá kůrčička.  Dobrou chuť!
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 857.93 kcal | 
| Protein | 46.91 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 16.96 g 7.22 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 67.43 g 9.26 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

