Kuře na citrónu s bramborovou kaší

  • Přidat foto

Kuře na citrónu s křupavou kůrčičkou a bramborou kaší je oblíbeným jídlem každého z naší rodiny. Citrón kuřeti dodá zajímavou nakyslou chuť. U nás doma chutná dětem i dospělým. Kuře, pro lepší chuť, doporučuji naložit den předem a nechat přes noc naložené v lednici.

Ingredience

Na kaši

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Celé kuře omyjeme, pečlivě nasolíme, vložíme do pekáče a okořeníme grilovacím kořením, obložíme ho nakrájenou cibulí a citronem, který vložíme také pod kůži a pod křídla.
2.
Kuře můžete na noc nechat naložené v lednici nebo nechte min. 2 hod. naložené před samotným pečením.
3.
Rozehřejte troubu na 180 °C a kuře zalijte připraveným kuřecím vývarem, přiklopte pekáč nebo ho zakryjte alobalem a nechte cca 45 min péct takto v troubě.
4.
Jakmile je maso měkké, odklopte kuře a zesilte troubu na 220 °C a nechte dopéct kůži do křupava cca 15-20 min.
5.
Na bramborovou kaši si připravte ½ kg oloupaných brambor, máslo dle potřeby a mléko.
6.
Brambory uvařte do měkka, vylijte vodu, přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
7.
Poté přidávejte mléko a brambory rozšťouchejte nebo kaši rozmixujte v mixéru. Mléko přilévejte postupně a hlídejte konzistenci kaše. A můžete podávat. Dobrou chuť.

Od: Marie, 17.9.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod příprava
1 hod vaření
4 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 48 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, drůbeží maso, pečení, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
798.21 kcal
Protein
53.21 g
Sacharidy
z toho cukr
43.33 g
10.95 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
45.19 g
7.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.