Kuřecí maso s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem
Tradiční česká kombinace jemného kuřecího masa, bramborového knedlíku a dušeného špenátu dostává ještě voňavější podobu díky osmažené cibulce. Pokrm je jednoduchý, sytý a ideální pro nedělní oběd.
Reklama
Postup přípravy
1.
Pokud připravujeme čerstvé maso, prso osolíme, opepříme a pečeme v troubě při 180 °C cca 25–30 minut, dokud není maso šťavnaté a propečené.
(Pokud používáme zbylé prso z pečeného kuřete, krátce ho prohřejeme v troubě nebo na pánvi s výpekem či máslem.)
2.
Uvařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a tolik mouky, aby vzniklo nelepivé těsto.
3.
Z těsta vytvarujeme válečky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 18–20 minut.
4.
Na másle osmahneme prolisovaný česnek, přidáme špenát a dusíme cca 10 minut.
5.
Dochutíme solí a špetkou muškátového oříšku, dle chuti přidáme trochu smetany.
6.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a osmažíme ji na oleji dozlatova.
7.
Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky a posypeme smaženou cibulkou.
8.
Podáváme kuřecí prsa se špenátem a knedlíky s cibulkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
583.38 kcal |
Protein |
45.80 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
55.17 g
3.15 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.51 g
4.98 g
|
Reklama
Reklama