Kuřecí knedlo zelo

Kuřecí knedlo zelo je klasický pokrm, který zaujme svou jednoduchostí a lahodnou kombinací chutí. Tento recept spojuje kuřecí maso, bramborové knedlíky a kyselé zelí dohromady, vytvářející jedinečnou a sytou chuťovou paletu. Jeho příprava je relativně snadná a výsledek stojí za to.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jako první dáme péct kuře. Kuřecí čtvrtky dáme do hrnce a podlijeme vodou.
2.
Česnek nakrájíme na kolečka a nasypeme na kuře. Kuře osolíme, okořeníme, hrnec přiklopíme pokličkou a dáme péct do trouby. Pečeme při 180-190 °C něco přes hodinu a půl a každých 15 minut kuře poléváme.
3.
Nyní přijde na řadu zelí. Ze zelí slijeme kyselý nálev a zelí dáme do hrnce. Zalijeme ho vodou tak, aby bylo potopené, přidáme trochu kmínu, přiklopíme pokličkou a dáme vařit. Zelí dusíme do poloměkka asi 45 minut. Občas ho promícháme a případně dolijeme vodu, kdyby se úplně vyvařila.
4.
Kuře v troubě polijeme řádně sósem, ve kterém se peče a dále ho pečeme již bez pokličky, aby se udělala na povrchu křupavá kůrčička. Od této chvíle ho musíme polévat častěji, aby se nepřipálilo.
5.
Nyní si připravíme cibulovou jíšku do zelí. Cibuli rozkrájíme nadrobno a lehce ji osmahneme na oleji. Zaprášíme lžící hladké mouky. Společně ještě trošku osmahneme.
6.
Hotovou jíšku přidáme k zelí, které by mělo být již poloměkké a už by v něm mělo být jen trochu vody. Dobře promícháme, podle chuti osladíme a osolíme a ještě minutku povaříme. Musíme ale dobře míchat, po přidání jíšky se zelí začne rychle připalovat.
7.
Jakmile máme upečené maso a hotové zelí, můžeme servírovat s bramborovým knedlíkem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.5.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min příprava
1 hod 45 min vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 57 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
851.44 kcal
Protein
59.26 g
Sacharidy
z toho cukr
80.11 g
6.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.34 g
10.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama