Škvarkové zelí s bramborovým knedlíkem

U nás doma milujeme čerstvé, teplé škvarky, a proto si je děláme sami. Škvarky se zelím chutnají skvěle. Je na každém z vás jestli si je zamícháte přímo do zelí a nebo raději posypete nahoru. Určitě to bude skvěle chutnat na oba způsoby.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Syrové sádlo si nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit do hrnce. Sádlo během škvaření sbíráme.
2.
Až se nám sádlo vyškvaří a zůstanou nám škvarky, přilijeme mléko a necháme vyvařit. Škvarky budou krásně křupavé. Dáme si je stranou a použijeme později.
3.
Do hrnce si vložíme zelí, zalijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
4.
Na pánvičce si rozpustíme trochu sádla, orestujeme jednu na kostičky nakrájenou cibulku a slaninu. Zasypeme moukou a vytvoříme si jíšku, kterou necháme vychladnout.
5.
Do měkkého zelí přidáme jíšku, provaříme zhruba 20 minut a dochutíme cukrem.
6.
Před podáváním si na další pánvi opečeme na kolečka nakrájenou cibuli do zlatova.
7.
Můžeme servírovat. Nejprve knedlíky, zelí posypeme škvarky, opraženou cibulkou, polijeme sádlem a můžeme ozdobit jarní cibulkou.

Od: Petuler, 20.3.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, brambory
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,484.94 kcal
Protein
22.24 g
Sacharidy
z toho cukr
88.13 g
10.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
112.31 g
39.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama